Wim Blansjaar

Fractievoorzitter

Naast in het werkzame leven als horecaondernemer actief te zijn geweest, heb ik 27 jaar in het bestuur gezeten van het Stadshart waarvan de laatste 12 jaar als voorzitter. Ook ben ik ruim 25 jaar voorzitter geweest van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zoetermeer e.o..

Voorts was ik vanaf 1996 examinator voor de UHO niveau 4 en ben ik in 2005  toegetreden tot de landelijke examencommissie van de Stichting Vakopleiding Horeca.

Wij hebben een mooie stad die bijna alles heeft. Door mijn bestuurlijke functies ontdekte ik dat, ondanks dat wij al veel hebben, er nog veel te verbeteren is in het Zoetermeerse.

Zo moet bijvoorbeeld armoede bestreden worden. Vaak kan dat als er al in een vroeg stadium wordt gesignaleerd en ingegrepen. 

Verder vind ik  dat iedere Zoetermeerder een betaalbare woning moet hebben en dat er daarom bij de bouw van nieuwe woningen rekening gehouden wordt met goedkopere woningen, voor bijvoorbeeld starters, gescheiden mensen en ouderen die willen doorstromen.                                                                                    Betaalbare huizen bouwen moet dus een hoge prioriteit hebben voor onze stad. Helaas heeft Zoetermeer niet zoveel ruimte meer dus moet er vaak (toren) hoog worden gebouwd. 

Al met al er is nog heel veel te doen in Zoetermeer.

Woordvoerdersportefeuilles:

  • Veiligheid,
  • Dienstverlening en participatie,
  • Inrichting van de stad