Tamara Haak

Raadslid

Sinds 2022 ben ik politiek actief voor de PDvZ en raadslid voor Zoetermeer. Dit doe ik naast mijn werk als Product Owner bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank) waar ik werk voor de directie Zorg en Welzijn.

De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan komt goed van pas in mijn portefeuille van het raadswerk. Daar maak ik mij met name sterk voor het programma Samen Leven en Ondersteunen; van (jeugd)zorg, tot participatie en gezondheid en veiligheid in het algemeen.

Ik ben van mening dat we ons moeten inzetten voor een  gezonde samenleving en dat gaat verder dan alleen fysieke gezondheid. Ook onze mentale gezondheid en onze fysieke leefomgeving draagt bij aan een hoger welzijn voor elke Zoetermeerder.

We moeten inzetten op preventie bij onze jeugd, maar ook op preventie bij onze oudere inwoners. Zorg is en wordt onze grootste kostenpost de komende jaren.

We moeten dan ook keuzes maken die ervoor zorgen dat we op de langere termijn deze kosten kunnen dragen en we ervoor zorgen dat de jeugd veilig, fysiek en mentaal gezond kan opgroeien en dat onze oudere inwoners zo lang als mogelijk vitaal kunnen blijven genieten van deze mooie stad. 

Naast mijn werk en raadswerk heb ik ook 4 kinderen, 2 meisjes en 2 jongens en woon ik samen met mijn partner en kinderen in de mooie wijk De Leyens. In de spaarzame vrije tijd die ik heb, hou ik van koken, lezen, wandelen met vriendinnen en sporten.  

 

Woordvoerdersportefeuilles:

  • Samen leven en ondersteunen,
  • Onderwijs,
  • Economie en arbeidsparticipatie