dinsdag 2 juli 2024

Kunstwerk 4M bij zwembad de Watergeus.

Het 7 meter hoge kunstwerk 4M, dat voor de entree van De Watergeus staat, werd onthuld door wethouder Blansjaar en kunstenaar Marcel Smink. Het kunstwerk bestaat uit drie figuren die op elkaar lijken, maar toch een andere houding hebben. De een duikt, de ander zwemt, en de derde schaatst of rent.

De figuren verwijzen speels naar de verschillende sporten die je in het Van Tuyllpark kunt doen. De titel 4M staat niet alleen voor '4 Meter onder NAP', maar ook voor de vier redenen om te gaan zwemmen: om te overleven, om gezond te blijven, in wedstrijdverband en als spel.

"Kunst verbindt en zowel het ontstaan als de uitwerking daarvan komen samen in dit imposante kunstwerk," aldus wethouder Blansjaar.

Participatie

In Zoetermeer denken de inwoners mee over de kunstwerken in de stad. De gemeente vormt per opdracht een tijdelijke projectgroep met inwoners en gebruikers van de plek waar het kunstwerk komt. Deze groep bepaalt de locatie, schrijft de opdrachtomschrijving, selecteert kunstenaars voor schetsen en kiest het uiteindelijke idee dat uitgevoerd wordt.

* fotograaf: Michel Groen